HERSTELPRAKTIJK MARGRÉ KNIP

.Reviews

19 berichten op 4 pagina's
Britt Bakkers
30-03-17 10:09:56
Reeds heb ik deelgenomen aan een gastles op mijn school het Summa College. Wat heeft deze gastles mij opgeleverd?
Allereerst heb ik twee ervaringsverhalen gehoord van twee ervaringsdeskundigen binnen de GGZ. Dit vond ik erg interessant. Je krijgt een stukje uit iemands leven te horen. Deze ervaringsverhalen kunnen ook voorkomen binnen de praktijk van ons werkveld. Daarbij heeft de ervaringsdeskundige een nieuw begrip voor ons geïntroduceerd namelijk herstel ondersteunende zorg. Ik had hier nog nooit van gehoord. Ook gaf ze voorbeelden uit de praktijk met betrekking op de begeleiding. Wat heeft voor haar geholpen in de begeleiding? Wat was de rol van deze begeleiding? Dit vond ik ook interessant om te horen. Doordat de begeleiding zich op een bepaalde manier openstelt naar de cliënt kan de cliënt beter herstellen. Het is van de begeleiding soms ook goed om ervaringen te delen met de cliënt. Ik vind dit wel een interessant onderwerp omdat ik deze dilemma’s op mijn stage soms ook tegen kom. Dat cliënten bijvoorbeeld vragen waar ik woon, waar ik werk of ik een vriend heb hoe mijn ouders heten etc. Ik vroeg me wel eens af hoe ik hier antwoord op moet geven. Wel of niet? Ik heb het altijd wel gedaan en mezelf opengesteld omdat ik het belangrijk vind dat ik een band met mijn cliënten krijg en mijn cliënten ook open naar mij praten. Dat is zeker bij mijn doelgroep (verstandelijke beperking) ook belangrijk.
Wat me het meest is bijgebleven is dat je je gelijkwaardig moet opstellen aan de cliënt. De cliënt voelt zich dan begrepen en durft zich open te stellen. Ben er voor de cliënt behandel de cliënt niet als een nummer maar luister naar hem/haar. Deel eigen ervaringen. Ervaringsverhalen. De begeleiding zegt dus eigenlijk alles over het herstel van een cliënt.
Bedankt voor deze mooie gastles!
E S
14-12-16 19:30:25
In een veilige sfeer leer je in deze workshop veel waar je meteen mee aan de slag kunt. Inzichten over (je eigen) communicatie, die je leven kunnen veranderen. Hierdoor word je beter in staat gesteld om verbinding met anderen aan te gaan, zonder van hen afhankelijk te zijn. Ik vond de inhoud verfrissend en leerzaam.
Opmerking:
Verbindend Communiceren als hersteltool
anoniem anoniem
08-12-16 11:11:53
De workshop geeft goede inzichten en een handvat om je eigen en andermans gedachten en gevoelens die door communicatie getriggerd wordt te ordenen en beter te begrijpen. Mij heeft het geholpen door de gevoelens te herleiden naar de behoeften waaruit ze voortkomen. Zeker de moeite waard als je in je leven behoefte hebt aan duidelijkheid over jezelf en anderen en waarom dingen gebeuren zoals ze gebeuren. Bedankt Margré voor de inzichten!
M. D.
08-12-16 07:52:42
Ik heb meegedaan met de pilot Verbindend Communiceren. Hier heb ik weer mooie nieuwe inzichten gekregen. Margré geeft op een prettige manier les. Door alles wat ik heb meegemaakt heb ik het idee dat ik soms niet fijn communiceer. Hierin wil ik wat meer rust en zelfvertrouwen krijgen. Ik vind het vaak moeilijk om echte verbinding aan te gaan, doe het dan maar niet. Of het loopt mis, wat ik telkens erg rot vind. Met de cursus verbindend communiceren denk ik dat ik dat kan leren. Hoe ik vriendschappen en verbindingen op een leuke manier kan blijven behouden. Met meer zelfvertrouwen, ontspanning en plezier en lieve andere mensen. Echte verbinding met andere mensen tot stand te laten komen. Door verbindend te communiceren. Ik hoop dan ook mee te mogen doen met de cursus.
Opmerking:
Verbindend Communiceren als hersteltool
Paul Gelissen
06-12-16 17:09:12
Ik heb Margré me mogen maken in de pilot workshop 'Verbindend Communiceren als hersteltool'. Ik heb dit ervaren als twee prettige ochtenden met een gemoedelijke sfeer, waarin het ging over geweldloze communicatie naar zowel de ander als ook naar mezelf.

De meeste termen waren voor mij niet nieuw, maar wel de wijze waarop ze werden toegepast. Ik ben door Margré meegenomen in iets wat ik niet zozeer een methodiek, als meer een nieuwe denk- of levenswijze zou noemen, die op vrijwel elke situatie toe te passen is. Dat is niet verrassend, want Margré kan vanuit haar eigen herstel enorm goed uitleggen hoe deze manier van communiceren haar herstel en haar leven bevorderd heeft.
Hoewel het me nog meer tijd en oefening zal kosten om dit echt een onderdeel van mijn leven te maken, hebben deze twee korte bijeenkomsten me al veel nieuwe inzichten gebracht over mijzelf, situaties in mijn leven, mijn behoeften en verlangens en mijn eigen communicatiewijze. Dat doet mij geloven dat er nog veel meer potentie zit in het vervolg op deze workshop.
Opmerking:
Verbindend Communiceren als hersteltool
Tonen: 5  10   20